Za Crobus zainteresirani Austrijanci

Poduzeće AutoZubak u utorak je na Zagrebačkom velesajmu obilježilo puštanje u prodaju prvoga hrvatskog busa Crobusa. – Nakon četiri godine rada na razvoju i godinu dana nakon predstavljanja nulte serije, danas počinje prodaja.

Očekuje da će izvoziti oko 80 posto proizvedenih autobusa. Cijena, ovisno o modelu, iznosi od 180 do 220 tisuća, a planiraju prodaju od 300 do 400 autobusa na godinu.

Kako je naglasio Zubak, proizvodnjom prvoga hrvatskog autobusa AutoZubak domaćem i inozemnom tržištu nudi međugradski autobus visoke klase, dužine 12 metara, kapaciteta 49, odnosno 51 putnika, koji prema ocjenama svjetskih stručnjaka može ravnopravno stati uz bok najkvalitetnijim svjetskim markama.- Crobus je hrvatskih ruku djelo, napravljen u hrvatskoj tvornici po zamisli hrvatske inženjerske inteligencije i s potpisom hrvatskih dizajnera i inovatora – naglasio je Zubak, uz najavu da s masovnom proizvodnjom počinju u svibnju u novoizgrađenoj tvornici u Sesvetskom Kraljevcu. U proizvodnji hrvatskog autobusa trenutačno sudjeluje 60 ljudi, planiraju otvoriti od 300 do 350 radnih mjesta, od toga 100 do kraja godine

http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=125300

Povratak

Povezani sadržaj

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »